Reisadvies Griekenland en Tunesie

griekenland-algemeen

De gebeurtenissen in Griekenland en Tunesië staan in het middelpunt van de belangstelling.
Wij ontvangen vragen over welke invloed die gebeurtenissen hebben voor met name de doorlopende reisverzekering van verzekerden. Vandaar deze informatie.

Griekenland
Voor Griekenland heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies gegeven.

Door de onzekere situatie rondom de euro in Griekenland, adviseren reisorganisaties Nederlandse toeristen voldoende contanten mee naar Griekenland te nemen. Mogelijk is pinnen bij Griekse geldautomaten binnenkort niet meer of maar beperkt mogelijk. Reisorganisatie Corendon heeft al laten weten dat hun reizigers bij de reisleiding kunnen ‘pinnen’. Misschien volgen andere touroperators dit voorbeeld. Vraag informatie bij je reisorganisatie.

Omdat er met meer geld gereisd wordt, is het verstandig de standaard geld en cheques dekking van € 250,- op de doorlopende reisverzekering te verhogen naar bijvoorbeeld € 750,-. Op reis is het verstandig om het geld te verdelen over de verschillende reizigers (gezinsleden) en over verschillende portefeuilles. En om, als dat mogelijk is, ter plaatse van een kluisje gebruik te maken.

Tunesië
Voor bepaalde delen van Tunesië heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/tunesie wel een negatief reisadvies afgegeven.

Dat betekent dat een geboekte reis naar een dergelijke bestemming alleen via het ANVR noodfonds geannuleerd kan worden en de reissom kan worden terugbetaald. Op voorwaarde dat de reis is geboekt bij een ANVR aangesloten reisorganisatie.

Een annulering van een reis naar een bestemming met een negatief reisadvies, kan niet op de annuleringsverzekering geclaimd worden.

Besluit een verzekerde naar een bestemming te reizen waarvoor een negatief reisadvies geldt, dan verleent de doorlopende reisverzekering geen dekking.

Heb je vragen of opmerkingen over de inhoud van dit bericht, neem dan even contact met ons op.

Bron: Nieuwsbrief Nh1816