Festivals

Pinkpop, de Zwarte Cross, Lowlands, Mysteryland…

festival-hands[1]

Zomaar een paar namen van druk bezochte festivals. Ook trekken we regelmatig massaal de grens over voor een lang weekend op een festivalterrein. Wij Nederlanders zijn gek op festivals. Reuze gezellig, maar zonder goede voorbereiding kan een vervelende schade een festival een nare bijsmaak geven.

Zo geniet je onbezorgd van festivals:

Tip 1: Goed verzekerd
Regelmatig een weekendje op pad? Met een doorlopende reisverzekering kun je, wanneer je maar wilt, zorgeloos op pad. Let op: zonder overnachting én in Nederland, dan is er geen dekking op de reisverzekering, ook diefstal van geld is dan niet verzekerd.

Tip 2: Koop je tickets bij de reguliere ticketverkoop
Tegenwoordig is er online een florerende handel in dubieuze kaarten. Niet alleen betaal je daar meestal een veel te hoge prijs voor een kaartje, regelmatig blijken de bestelde tickets ook nog eens vals te zijn. Koop je kaarten daarom bijvoorbeeld bij: Ticketmaster, Seatwave, Livenation, Primera.

Tip 3: Zorg voor een goede dekking
Een ongeluk zit in een klein hoekje… iemand springt tegen je aan terwijl je net die ene fantastische foto maakt. Je mobiel valt en er komt een flinke barst in je scherm. Controleer van tevoren hoe je verzekerd bent. Is schade door het laten vallen of stoten van je mobiel buitenshuis gedekt? Bij veel maatschappijen kun je bij je inboedelverzekering kiezen voor de dekking mobiele elektronica om dergelijke schade buitenshuis te dekken.

Tip 4: Gebruik een hoesje
Ook al heb je een verzekering, het blijft hartstikke vervelend als je je mobiel laat vallen. Doe daarom een beschermhoesje om je telefoon. Het kost je weinig moeite en je mobiel is meteen een stuk minder kwetsbaar voor schade.

Tip 5: Hou het droog
Is het een meerdaags-festival en blijf je kamperen? Zorg voor een goed grondzeil voor je tent en controleer voor vertrek je haringen. Geen grondzeil meer? Vraag bij de supermarkt eens om een kartonperszak. Vaak gratis mee te nemen en ideaal als grondzeil! Zelf geen tent, of geen zin om te sjouwen? Dan kan een huurtent op locatie de oplossing zijn!

Tip 6: Laat niets achter
Neem je waardevolle spullen mee uit de tent. Voor dieven is niets zo makkelijk als je tent leegroven op een verlaten festivalcamping, terwijl jij een paar honderd meter verderop bij de hoofd-act staat te feesten.

Tip 7: Travel light
Laat zoveel mogelijk pasjes en sleutels thuis. Wat je niet bij je hebt, kan je ook niet verliezen!

Tip 8: Drink voldoende
Zorg goed voor jezelf: stop een poncho in je tas en drink voldoende water. Natuurlijk is het niet handig om net naar het toilet te moeten als je bij een optreden staat, dus het drinken van water stel je liefst even uit. Resultaat: door het vochttekort val je flauw in de menigte. Niet doen dus!

Tip 9: Niets erin, niets eruit!
Ook al ben je moe-gefeest, haal toch na thuiskomst meteen je bagage uit de auto. Het is een domper op je weekend als de dag erna je spullen weg zijn. Je spullen in de auto zijn vaak wel verzekerd, maar er is een beperkte vergoeding voor diefstal uit de auto, en er kan je ook nog onvoldoende zorg verweten worden. Je loopt dan het risico dat je zelfs geen enkele vergoeding krijgt.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met ons kantoor:
Kijk bij ‘over ons’ voor de juiste e-mail adressen.

Mocht je ondanks de tips toch schade hebben, dan graag contact via schade@stulas.nl.

Al zin in een feestje?
We sluiten af met een aantal handige festivalsites:
Festival Fans
Dance festivals
Festival Info
Evenementkalender
Bron: Nieuwsbrief ASR